Beschouwing NPO Journaal zondag 19-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zondag 19 februari met nog 24 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb19

Het is wonderbaarlijk hoe de NPOlicor zelfs in een journaaltje van 15.19 minuten de geijkte items van en over rechts, zo negatief mosul-irak-veroveringmogelijk over het voetlicht weet te brengen. Na een tweetal categorie “7 blablabla_wateengelul” items over een drinkwaterprobleem en de aanval op het Iraakse Mosul, is dan Geert Wilders aan de debat-tweet-wildersbeurt vanwege het feit dat hij een debat voor wat hem betreft heeft afgeblazen. Het gaat om het zogeheten Carré-debat georganiseerd door RTL, BNR en Elsevier. Wilders heeft het afgeblazen vanwege een interview van RTL met hem en Wilders is daar ontstemd over. Dit laat hij weten in een tweet waarin hij spreekt van laaghartig tuig. RTL zegt het spijtig te vinden en voegt eraan toe dat een lijsttrekker een debat in campagnetijd nooit uit de weg moet gaan. Nu gaat het hier om feitelijkheden en is daar in zichzelf niets mis mee. Maar de NPO gaat natuurlijk wel vol in de verharding en het poken in het vuur mee door expliciet de tweet te etaleren en vervolgens het belerende vingertje van RTL over het uit de weg gaan van een debat in campagnetijd. Hierin komt duidelijk naar voren dat ze selectief omgaan met berichtgeving. Immers wanneer het een elite partij betreft dan zijn ze vele malen gematigder in hun berichtgeving. Rechts dient beschadigd te worden, linksom of rechtsom.

aftonblat-sweden-trumpWederom volgen er twee categorie “7 blablabla_wateengelul” items over Unilever en Erfpacht, waarna het laatste item over president Donald Trump gaat die een vermeende aanslag in Zweden noemt. Dat is een alternatief feit, een leugen of verkeerde informatie. Tot zover is de berichtgeving door Annechien Steenhuizen objectief. De trap na zit m erin dat NPO heel subtiel de belachelijkheid benadrukt door het tonen van de Zweedse krant Aftonbladet die een rubriek had gepubliceerd over wat er die bewuste avond wèl speelde in Zweden. Voorts worden deze punten (een dronken chauffeur, een zanger met een technisch probleem en als laatste de waarschuwing voor lawinegevaar in het noorden) genoemd door NPOchien. Bah. De tweet eronder van @realdonaldtrump geeft later zijn duiding weer.

En we hebben gelukkig weer weer.

groet Zeepertje

 

Om voor verbinding te gaan had NPOlicor ook dit kunnen laten zien… (Stukje over Zweden op 1:10:15 )

Linkje on Fenixx>
En reacties op barenakedislam>

 

3 Comments

 1. Greate post. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by it.
  Hello there, You have performed an incredible job. I will
  certainly digg it and individually recommend to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this site.

  Like

 2. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people consider
  worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and
  also defined out the whole thing without having
  side-effects , people can take a signal. Will probably be
  back to get more. Thanks

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.