Edith Schippers: De preek die nergens op leek – ‘keiharde Tweet is Steniging’

edith-schippers-paradox-vd-vrijheid2headed-snake-radical-moderate-islam-same-koranVVD-minister Edith Schippers heeft in haar ‘Preek van de leek’ zondagmiddag in de kerk van de PKN in haar woonplaats Baarn een oproep gedaan om minder veroordelend over elkaar te spreken, en meer verbinding te zoeken. Dit staat wel in schril contrast met het “Onze cultuur is beter” uit haar eerdere redenering bij Elsevier in de “Paradox van de vrijheid” waar ik mij een stuk prettiger bij voelde dan bij deze ongepaste preek, waarin zij het stenigen, zoals dat in de islamitische culturen nog steeds gebeurt als uitvoering van Sharia-wetgeving, gelijk stelt met het sturen van “keiharde” tweets waarin we elkaar de maat nemen. Schandelijk, een ander woord heb ik daar niet voor. Mogelijk valt het voor de linkse “cry-babies” die in hun eigen comfort-bubble zitten qua gevoel in dezelfde categorie als steniging? Ik ken ze namelijk niet.

korans-6x-differencesOverigens slaat zij de plank ook mis in de zojuist genoemde “Paradox van de vrijheid” voor wat betreft de islam, omdat ze alleen de salafistische stroming als een gevaar of bedreiging ziet. Het prediken van haat wordt in elke moskee beoefend vanuit de Koran, en daar is maar één versie van. Een clubje als ISIS gebruikt dezelfde Koran als haar Samira, waar zij over spreekt. En wanneer diezelfde Samira een te nauwe band met het Westerse leven heeft vanwege vriendschappen, of zich te Westers gedraagt dan wordt zij inderdaad gezien als een hypocriet en nep-moslim, ja wellicht een afvallige waar de doodstraf op staat volgens diezelfde Koran. Om kort te gaan, Schippers kan wel willen forceren door haar/onze betere cultuur op te willen leggen vanwege het feit dat zaken conflicteren met onze betere normen en waarden die ook voor Samira gelden, Samira moet bij monde van die Allah uiteindelijk dood. Dat zelfde geldt dan trouwens ook voor Schippers, volgens dat boek de Koran, tenzij Schippers zich bekeert tot de islam. Waarschijnlijk heeft Schippers nog nimmer in die Koran wat rondgeneusd, anders zou ze in haar betoog van de “Paradox van de vrijheid” bepaalde uitspraken zeker niet hebben gedaan omdat ze niet kloppen.

oerbron-kwaad-koran-quran-swast-snake

Wil Schippers met haar gepreek een stukje gutmensch tonen in het licht van verkiezingen? Niemand weet meer waar deze minister nu voor staat. In geloofwaardigheid doet zij niet onder voor baas Rutte. En oh, Jezus wordt ook nog aangehaald door Schippers in haar preek met de stelling juist alle vijanden lief te hebben. Schippers, zelf atheïst, staat hier nu een ongeloofwaardig verhaaltje op te dreunen waar zij zelf niet achter staat of in gelooft. Deze hele actie valt niet anders te vertalen dan een leugen, onwetendheid of een preek voor het pluche…

Of is het bij Schippers het verhaal van wind en jasje?

In ieder geval is die integratie van de mohammedaan, zo u wilt moslim of islamiet, ongeacht van welke kant het wordt belicht, een verhaaltje over water en zee. Nooit, nooit zal de islamiet in onze samenleving passen, simpelweg omdat zij geen verbintenis vanuit het hart mogen aangaan met de kafir (een ongelovige die niets van de islam moet hebben) en dat wordt hen vanuit diezelfde Koran opgelegd door ene Mohammed die het kennelijk had gehoord van ene Gabriël die het kennelijk weer had gehoord van Allah. En ja, Allah is het ultieme voor de mohammedaan, daar kan niets tegenover staan, ook niet de Nederlandse grondwet. Buitendien moeten alle mohammedanen hun perfecte voorbeeld tot in detail volgen en dat is genoemde Mohammed die van moorden, kinderseks, slaven, roven en martelen hield. Mohammed trouwde kleine Aïsha toen zij 6 jaar was, hij heeft haar pas genomen verkracht toen ze de leeftijd van 9 jaar had bereikt, tot die tijd kon hij er alleen op een andere manier mee spelen… Die Koran wordt niet alleen in de moskee maar ook in het licht van de opvoeding thuis gelezen en gereciteerd. Zou het daar misschien al mis kunnen gaan? U mag het zeggen.

quran-koran-8vers12

Wist u overigens dat op het Arabisch schiereiland het best verkochte boek Adolf Hitler’s “Mein Kampf” is? Dat boek verbleekt bij de Koran als het gaat om Jodenhaat. Vreemd dat er zo met twee maten gemeten wordt wanneer de Koran hier helemaal is geaccepteerd terwijl “Mein Kampf” officieel verboden is.

Kerk en staat kun je, naar mijn bescheiden mening, het beste gescheiden houden. Daar denken mohammedanen geheel anders over, en Schippers dus ook…

 

Foto kop:Minister Edith Schippers (zorg) houdt de ‘Preek van de Leek’ in haar woonplaats Baarn. © ANP

groet Zeepertje

Bron;
Trouw>>
TPO>>
Elsevier>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.