Westerse media en politici kruipen voor islamisten

Iedereen is “gematigd” vandaag de dag. De Economist gebruikte in de editie van 28 januari het woord “gematigde moslim” in drie artikelen. In Maleisië was een “gematigde moslimcultuur”. Indonesië heeft “gematigde moslimleiders”. Marokko heeft een “gematigde moslim”-partij. Het spectrum gematigd-hardliner is een van de makkelijkste mediaclichés.

westerse-islamisten-1Orwelliaanse taal
Hamas’ nieuwe leider in Gaza is een “hardliner”, terwijl Iran’s president die de meest extreme discriminatie van vrouwen handhaaft, “gematigd” is en de vorige Saoedi-Arabische koning die vrouwen niet toestond auto te rijden, een “hervormer”. Al bijna twee decennia sinds 9/11 gebruiken de mainstream media in elk Westers land en tot op zekere hoogte de rest van de wereld, Orwelliaanse taal om het publiek te misleiden over de aard van islamistische regimes, politiek islamisme en de sluipende bekrompenheid, haatzaaierij en extreemrechtse conservatieve, fundamentalistische intolerantie in bepaalde delen van de wereld.

Er moet tegengas worden gegeven tegen deze agenda, anders zal onze wereld langzaam overheerst worden door de meest haatdragende en onverdraagzame opvattingen, die voor normaal en zelfs progressief doorgaan. Het stille verbond tussen islamistisch extreemrechts en delen van Westers links zal een onmogelijk te genezen wond achterlaten in menselijke samenlevingen.

ISIS
We zagen die wond in Irak toen Islamitische Staat (ISIS)-“opstandelingen” delen van het land onder de voet liepen, genocide en etnische zuivering en systematische verkrachting pleegden en mensen slaaf maakten, terwijl media hun daden omschreven als “militant” en “opstand”. 5000 ISIS-leden boekten tickets van Europese vliegvelden naar Irak om genocide te plegen en honderden keerden naar huis terug zonder ooit ter verantwoording te worden geroepen. Tot op de dag van vandaag zal je niet de termen etnische zuivering of genocide tegenkomen in berichtgeving van de mainstream media over ISIS of het beschreven horen worden als extreemrechts doodseskader.

Zweedse delegatie
De onwil om vragen te stellen over de aard van islamistische conservatieve haatzaaierij en chauvinisme bleek openlijk toen de Zweedse minister van Handel onlangs een pelgrimstocht naar Iran maakte om de instemming te krijgen van de Iraanse president Hassan Rouhani. De Zweedse minister kleedde haar vrouwelijke delegatie in lange mantels en hoofdsjaals om het rechtsextremistische, theocratische haatzaairegime van Iran niet te ontrieven. Geconfronteerd met kritiek in de media vanwege de lichaamsbedekking, vertelde ze volgens bronnen aan de krant Aftonbladet dat “ze niet bereid was de Iraanse wet te schenden”.

zweden-delegatie-shameWalk of shame: Women of Sweden’s “first feminist government in the world” don hijab as they walk past Iran’s Rouhani

Rode lijn
Wat zou nou een rode lijn in de “Iraanse wet” voor Zweden zijn, dat zich beroemt op een “feministische regering”, om eindelijk nee te zeggen? Als de delegatie had moeten deelnemen aan het ophangen van een Balochische dissident, zou dat dan te ver zijn gegaan? Of misschien…

un-guterres-saoudi-arab-islamophobia‘Islamophobia’ is fuelling terrorism, UN chief Guterres says in Saudi Arabia

leesverder>>
opiniez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.