Vier terrorisme-verdachten aangehouden op Kerstavond in Rotterdam

De speciale politie-eenheid DSI heeft zondagavond in de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij moslimterrorisme. Onder de verdachten is een 29-jarige man uit Zweden, meldt het Openbaar Ministerie.

De Zweed was zondagmiddag met een vlucht uit Stockholm in Nederland aangekomen. Hij werd direct in de gaten gehouden, omdat de Nederlandse politie van een buitenlandse politiedienst informatie had gekregen dat hij betrokken zou zijn bij terrorisme.

In Rotterdam is de Zweed samen met drie mannen uit Vlaardingen (21), Delft (30) en Gouda (23) opgepakt. Diezelfde avond zijn vier woningen doorzocht: twee in Vlaardingen, een in Gouda en een in Delft.

De vier mannen reden in een auto toen ze door de politie werden opgepakt. Een foto van de aanhouding werd op Twitter geplaatst…

AD: /Een ooggetuige vertelt dat hij zondag aan het einde van de middag ineens drie ‘grote, mooie wagens’ zag komen aanrijden op de Witte de Withstraat. ,,Ik stond met mijn dochtertje en neefje te wachten op mijn vriendin. Wij zeiden nog tegen elkaar: ‘Zo, dat zijn mooie auto’s’. Maar toen sprongen er ineens mannen met bivakmutsen uit, zij maakten zich kenbaar als ‘politie’.’’

Vier mannen rijdend in een lichtblauw voertuig van het merk Opel Corsa werden uit hun auto getrokken. ,,Drie van hen droegen een baard, eentje had een joggingbroek aan. Meer kon ik niet zien, want ze werden gelijk afgevoerd en kregen ooglappen voor…

leesverder>>
ad

leesverder>>
nos


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.