Nieuwe Oostenrijkse regering streng voor asielzoekers: geld en smartphone afgeven bij aankomst

De nieuwe Oostenrijkse regering die vandaag de eed aflegt, zal een fors strengere migratiepolitiek voeren dan zijn voorgangers. Zo is in het regeerakkoord ‘Zusammen. Für unser Österreich’ afgesproken dat asielzoekers bij aankomst in het land hun cash geld moeten afgeven, net zoals hun smartphone, zodat die kan worden uitgelezen.

Gerelateerde afbeeldingOnder de koepeltermen ‘illegale migratie stoppen’ en ‘asielprocedure versnellen’ vallen een reeks concrete maatregelen die de Oostenrijkse migratiepolitiek moeten verstrengen. Dat hebben de conservatieve ÖVP en de rechts-populistische FPÖ afgesproken.

Gerelateerde afbeeldingZo zullen vluchtelingen die asiel willen aanvragen, hun cash geld moeten afgeven. Het geld zal gebruikt worden als basisbedrag voor de verzorgingskosten van de aanvragers. Ook hun gsm moeten de asielzoekers afgeven aan de overheidsambtenaren, die de datagegevens ervan zullen uitlezen. Op die manier moet de identiteit van de aanvragers vastgesteld worden, bijvoorbeeld via sociale media, en zal hun reisroute vastgesteld worden…

leesverder>>
hln

De nieuwe Oostenrijkse premier Sebastian Kurz (rechts) en zijn coalitiegenoot Heinz-Christian Strache van de extreemrechtse FPÖ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.