VB vraagt Antwerps stadsbestuur en regering om ‘grootste moskee van Vlaanderen’ tegen te houden

In de Wilgenstraat in Antwerpen-Noord staat volgens Vlaams Belang een groot kantoorgebouw van Bpost op het punt om verkocht te worden aan een organisatie die er ‘de grootste moskee van het land’ wil van maken.

VB vraagt Antwerps stadsbestuur en regering om 'grootste moskee van Vlaanderen' tegen te houdenDe partij vraagt bij monde van kopstuk Filip Dewinter aan de federale regering om de verkoop nog tegen te houden en aan het stadsbestuur om een eventuele bestemmingswijziging te weigeren.

Als de verkoop doorgaat – Vlaams Belang stelt dat het compromis alvast getekend is – zou het postgebouw omgevormd worden tot een islamitisch cultureel centrum. ‘Dat betekent dat men naast een gebedsruimte allicht ook koranklasjes, een bibliotheek en een vrouwenwerking zal voorzien’, zegt Dewinter. ‘Het is een gebouw van maar liefst 3.625 vierkante meter waarvan Bpost nog een klein deel zou terughuren om er een postpunt in te houden. De prijs bedraagt 1,450 miljoen euro, de inzamelacties daarvoor zijn al bezig.’

‘Te veel’

Vlaams Belang ziet een nieuwe moskee van een dergelijke omvang in Antwerpen-Noord niet zitten. ‘Het zou al de 63ste van de stad zijn en in een straal van 700 meter zijn er hier nu al 18‘, zegt Dewinter…

leesverder>>
knack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.