Rotterdam: 95% vluchtelingen leeft van uitkering

Van de 2.429 vluchtelingen die de Nederlandse stad Rotterdam sinds 2015 huisvestte in haar stad, leeft op dit moment 95% van een uitkering. Het landelijk gemiddelde bedraagt 90%. “Vluchtelingen zouden een verrijking zijn voor de stad. Maar nu zie je dat deze mensen een ticket naar de bijstand krijgen.”

Rotterdam: 95% vluchtelingen leeft van uitkeringSinds het ontploffen van de vluchtelingencrisis in 2015 nam de stad Rotterdam 2.429 vluchtelingen op, 80 meer dan wettelijk verplicht. Voor het eerst voerde de stad een onderzoek naar hoe de stad en de gehuisveste vluchtelingen het doen sinds de grote stroom vluchtelingen die Europa overspoelden in 2015. Het onderzoek bracht opvallende resultaten aan het licht.

“Ticket naar de bijstand”

Van de 2.429 opgenomen en gehuisveste vluchtelingen leeft op dit moment 95% van een uitkering. Vier vluchtelingen zijn “vrijwel volledig aan het werk”, anderen hebben een los-vaste baan. Leefbaar Rotterdam reageert ontsteld op de cijfers. “Vluchtelingen zouden een verrijking zijn voor de stad. Maar nu zie je dat deze mensen een ticket naar de bijstand krijgen. Rotterdam heeft al genoeg problemen”, klinkt het.

Het landelijk gemiddelde van vluchtelingen die leven van een uitkering is ongeveer 90%…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.