‘Haatimam’ niet van plan om Den Haag te verlaten

De ‘haatimam’ is niet van plan om Den Haag te verlaten. El Alami Amaouch werd vorig jaar in België het land uitgezet en is ondertussen in Nederland opgedoken.

'Haatimam' niet van plan om Den Haag te verlatenDe imam meldde zich in Den Haag om aanspraak te maken op een sociale huurwoning.

El Alami Amaouch werd vorig jaar door Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA) het land uitgezet omdat hij beschouwd werd als ‘staatsgevaarlijk’. Ondertussen is hij opgedoken in Den Haag waar hij ongestoord kan prediken.

Huurwoning met zes kamers

De ‘haatimam’ heeft zich ook gemeld bij een Haagse woningcorporatie. Hij hoopt recht te krijgen op een sociale huurwoning. Daarbij gaat de voorkeur van El Alami Amaouch uit naar een huurwoning met zes kamers. Al wil hij naar eigen zeggen ook vrede nemen met een huurwoning met vier kamers. Daarnaast heeft de man die de Marokkaanse en Nederlandse identiteit bezit ook een uitkering aangevraagd.

De woningcorporatie bevestigt dat El Alami Amaouch bij hen langs is geweest en zegt dat wanneer de man niet boven de wettelijk vastgelegde inkomensgrens zit, hij recht heeft op een sociale huurwoning. Of hij al dan niet een salafist is, behoort niet tot de criteria…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.