Moslims in Chinese regio moeten Korans inleveren

Chinese autoriteiten in de regio Xinjiang, in het noordwesten van het land, nemen wel heel rigoureuze maatregelen. Ze hebben moslimfamilies verzocht om religieuze voorwerpen als de Koran, het heilige boek van de islam, en gebedsmatjes per direct in te leveren.

Moslims in Chinese regio moeten Korans inleverenVolgens bronnen in de Chinese regio waarschuwden functionarissen mensen in buurten met veel moskeeën dat moslims moesten oppassen, ze riskeren zware straffen als ontdekt wordt dat ze nog steeds een Koran en of een gebedsmatje in bezit hebben. Dit melden verschillende buitenlandse media waaronder de Daily Mail.

China's Xinjiang province is far west  and Kashgar is the biggest city west of ChinaTegen extremisme

In Xinjiang zouden autoriteiten, waaronder de politie, al langer bezig zijn met het verbieden en verwijderen van Korans die meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd zijn vanwege de extremistische content die er in te lezen zou zijn…

leesverder>>
metronieuws

Gerelateerd; dailymail>>

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.