Haagse PvdA: verplicht aantal vrouwen en migranten op stadhuis

DEN HAAG – Als het aan de PvdA in Den Haag ligt komt er een quotum voor vrouwen en migranten op het Haagse stadhuis.

Veertig procent van de topposities in de gemeente moet door een vrouw worden bekleed en veertig procent van de nieuwe topfuncties of functies in het middenkader door mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA.

Volgens de partij is er op de arbeidsmarkt nog altijd sprake van discriminatie. ‘Je culturele achtergrond, sekse en leeftijd zijn helaas nog steeds bepalend voor de kans is dat je een baan vindt,’ staat in het verkiezingsprogramma. ‘Zolang dat het geval is, blijft de gemeente Den Haag het succesvol anoniem solliciteren doorzetten…

/Daarnaast wil de partij discriminatie bij de politie tegengaan door het instellen van burgercomités die het optreden van de politie gaan beoordelen… /Ook moeten er bodycams komen voor agenten en digitale stopformulieren waarop politieagenten melden waarom ze iemand staande hebben gehouden.

Genderneutraal

De PvdA vindt dat Den Haag ‘genderneutraal’ moet gaan communiceren…

leesverder>>
omroepwest

gerelateerd; big>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.