Urbanus; “Als je met pastoors lachte, boden die andere wang aan. Imams niet”

In een opmerkelijk interview met De Zondag geeft Urbanus zijn mening over de politiek en de politieke correctheid. Urbain Servranckx is ondertussen 68 en pakt in het najaar uit met een nieuwe theatershow en een nieuwe cd. Daarbij schuwt hij de politieke actualiteit niet.

Hypocriete politieke correctheid

Afbeeldingsresultaat voor UrbanisVoor zijn nieuwe cd schreef hij een nummer over de meisjes die ontvoerd worden door de islamistische terreurgroep Boko Haram in Nigeria: “Ik gebruik het beeld van een meisje van hier dat vrolijk staat te zingen en te lachen en iemand komt haar zeggen dat dat niet mag. Kan je je dat voorstellen? In Nigeria gebeurt dat. Meisjes worden er ontvoerd omdat ze naar school gaan. Dat mag niet van de radicale islam. Maar als je zegt dat je dat laf vindt, ben je al snel een rechtse rakker.”

Vier jaar geleden werd je nog als nazi bestempeld als je maar kritiek durfde geven op de islam of op de hypocriete politieke correctheid daarrond. Dat verandert.

“Raakt jou dat?”, vraagt de interviewer. “Dat ze zeggen dat ik een rechtse zak ben? Laat ze dat maar zeggen. Maar dat meisjes gediscrimineerd worden raakt mij wel. Dan word ik onverdraagzaam…

leesverder>>
sceptr

  • 2014_0302 : Terzake : Waarom Urbanus bij de N-VA optrad


Nou, vooruit dan . . . #TURNUPTHEVOLUME

  • Urbanus Madammen met een Bontjas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.