Hulporganisatie woedend: Italië legt boot Iuventa aan de ketting

De Italiaanse politie heeft een boot van de hulporganisatie Jugend Rettet aan de ketting gelegd. Volgens Italië bevordert de organisatie mensensmokkel. Het schip, de Iuventa, mag de haven van het eiland Lampedusa niet uit.

Afbeeldingsresultaat voor IuventaDe Iuventa, die onder Nederlandse vlag vaart, gaat regelmatig naar de Libische wateren. Vlak voor de Libische kust zou het schip migranten aan boord hebben genomen, die door mensensmokkelaars werden begeleid. Het Italiaanse Openbaar Ministerie wil niet dat dit gebeurt, en heeft de boot daarom aan de ketting laten leggen.

Contact met smokkelaars

Italiaans onderzoek naar betrokkenheid van hulporganisaties bij mensensmokkel loopt al langer. Italiaanse autoriteiten vermoeden dat een aantal organisaties bij tijd en wijle contact heeft met mensensmokkelaars. Dat contact is echter incidenteel…

leesverder>>
elsevier\berendsommer

Overig; telegraaf>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.