SIRE botst frontaal op afgedwongen gelijkheid

Gordijnen tekort om iedereen erin te krijgen. De nieuwe SIRE-campagne voor jongens deed precies wat de bedoeling was: ouders en onderwijzers er op wijzen dat jongens en meisjes niet gelijk zijn. Het deed velen pijn aan de ogen. Want iedereen ís gelijk. Boys not excluded.

De gegevens waar SIRE zich op baseert geven aanleiding genoeg om het eens over een andere boeg te gooien. Zo krijgen jongens, ondanks hetzelfde IQ, vaker een lager schooladvies, zijn zij oververtegenwoordigd in het speciaal onderwijs en krijgen jongens vier keer vaker dan meisjes de diagnose adhd. Meer dan de helft van de ouders herkent het probleem dat jongens te weinig zichzelf kunnen zijn.

Toch mag de campagne niet deugen. Het COC vindt ‘m oubollig en ronduit schadelijk voor jongens die geen hang hebben naar ravotten en stoeien. Anderen vinden de campagne stereotype en vragen zich af waarom SIRE meisjes en zij die nog twijfelen over hun sekse overslaat.

Verder is er natuurlijk kritiek op de cijfers waar de campagne op stoelt en zouden de juffen als schuldigen worden weggezet
/
…God bewaar ons voor de genderneutrale opvoeding.

leesverder>>
rtlz\roderickveelo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.