SGP-leider in Amerikaanse krant: euthanasiewet is hellend vlak

In een ingezonden brief in The Wall Street Journal haalt SGP-leider Van der Staaij uit naar de euthanasiepraktijk in Nederland. Hij spreekt van een hellend vlak. De brief heeft als kop: ‘In the Netherlands, the Doctor Will Kill You Now‘. Het artikel is het begin van een internationale campagne van de SGP.

Afbeeldingsresultaat voor kees vd staaijVolgens Van der Staaij zijn de grenzen van de euthanasiewetgeving in de loop der jaren steeds verder opgerekt. Hij waarschuwt ook voor de plannen die er liggen over ‘voltooid leven’.

Aan het eind van het stuk doet de SGP-voorman een oproep aan ‘het buitenland’: “De meest fundamentele taak van een overheid is het beschermen van haar inwoners. De Nederlandse overheid spreekt zich vaak uit als mensenrechten in andere landen onder druk staan. Nu het fundamentele recht van het leven onder druk staat in Nederland, is het tijd voor anderen om zich uit te spreken over de Nederlandse euthanasiepraktijk.”…

leesverder>>
nos

AndereLinks; nu>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.