De verwoestende invloed van IS op kinderen: “We moesten handen en voeten afsnijden, anders mochten we onze mama nooit meer zien”

Mosoel mag dan na drie jaar bevrijd zijn van IS-terreur, de psychologische littekens zullen nog lang nazinderen. Seksuele slavernij, barbaarse martelpraktijken of laffe zelfmoordaanslagen: de plaatselijke bevolking kreeg er haast dagelijks mee te maken. Voor kinderen kwam de gruwel dubbel zo hard aan.

In een Dateline-documentaire die vanavond uitgezonden wordt op de Australische zender SBS vertelt een elfjarig meisje hoe ze samen met haar jongere broers een gevangene moest verminken. De man zou het uiteindelijk niet overleven.

“Op een dag hield mijn broer Shadi (5) een mes tegen de keel van ons zusje”, klinkt het uit de mond van Hadya. “Als mijn moeder hem niet tegengehouden had, zou hij haar oor afgesneden hebben. Hij zei dat ze van hem was en dat hij ook haar keel zou doorsnijden.” Bikkelharde woorden, maar het elfjarige meisje spreekt ze uit alsof ze de normaalste zaak van de wereld zijn.

Onverstoord gaat het elfjarige meisje verder. “Shadi heeft ook eens bijna de tent in brand gestoken. Mijn zusje lag te slapen en er kwam rook naar buiten. Hij gaf als uitleg dat we alles moesten platbranden, zoals IS gezegd heeft.”

“We kregen elk een machete”
Pure indoctrinatie dus, maar de IS-strijders zelf gingen nóg een stap verder…

leesverder>>
hln

  • Life for children under I.S.

Het ware gezicht van de meedogenloze islam . . . (Vergeet dat nooit!)

Een ideologie van moordenaars, precies zoals hun ultieme te volgen voorbeeld Mohammed . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.