Niet-moslims zijn onrein, leert het schoolboek

Indonesië Op openbare scholen hoort de islam geen ‘voorrang’ te krijgen boven de vijf andere religies die Indonesië erkent. Toch gebeurt dat wel, vooral op Java. Het leidt tot groeiende intolerantie en radicalisering.

Drie leerlingen houden een preek voor de klas. Net als hun klasgenotes zijn de dames gekleed in een wijde donkerbruine rok, bloes en hoofddoek. Ze vertellen wat volgens de Koran de juiste manier van leven is: denk veel aan de dood, zodat je slecht gedrag zoveel mogelijk uit de weg gaat in je leven…

/Het lijkt er veel op en toch is dit geen islamitische school. Op openbare onderwijsinstellingen als deze hoort de islam geen ‘voorrang’ te krijgen boven de vijf andere religies die Indonesië ook erkent. Alleen gebeurt dat op veel scholen wel, vooral op Java. Het zorgt voor groeiende intolerantie en radicalisering.

In 2015 werden schoolboeken gevonden waarin staat dat niet-moslims gedood moesten worden…

/Af en toe duiken schoolboeken op met intolerante teksten. In 2015 werden schoolboeken gevonden waarin staat dat niet-moslims gedood moesten worden. In schoolboeken van dit jaar werden niet-moslims najis, onrein, genoemd…

leesverder>>
nrc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.