Experts: Nederland moet IS’ers helpen bij terugkeer

Terugkeerders; Nu de eindstrijd tegen terreurorganisatie IS nadert, moet Nederland meer doen om spijtoptanten terug te brengen, vinden experts.

Nederland doet te weinig om Syriëgangers en hun gezinnen te helpen het strijdgebied in Syrië en Irak te verlaten. Juist nu een bloedbad aan de gang is in het Syrische Raqqa, zou het kabinet actiever moeten worden, bijvoorbeeld via voorlichtingsbeleid of met administratieve ondersteuning door ambassades. Die kritiek uiten deskundigen op het gebied van terrorisme en veiligheid en advocaten die IS-strijders bijstaan. Edwin Bakker, hoogleraar contra-terrorisme aan de Universiteit Leiden, is het scherpst.

Nederland geeft nu niet thuis”, zegt hij, „terwijl ons land zich altijd zo graag laat voorstaan op een inclusieve aanpak om met jongerenwerkers en scholen radicaliserende jongeren op het rechte pad te houden. Waarom proberen we niet onze verloren zonen terug te krijgen? Zijn we niet gevoelig meer voor dit soort christelijke reflexen? Nederland, stel je op als winnaar, regel iets voor de verliezers nu het kalifaat instort, en laat ze zich hier voor hun daden tegenover de rechter verantwoorden.”

Ook nu veel Nederlandse IS-gangers in en rond Raqqa en Mosul omkomen…

readmore>>
nrc
Also published on Fenixx.org

Zeepertje zegt; Huh?! wtf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.