Langzaamaan nemen salafisten Amsterdamse moskeeën over

Nederlandse imams worden steeds vaker opgeleid in Saudi-Arabië. Onder meer daardoor zou de invloed van het salafisme op Marokkaanse moskeeën toenemen: bijna de helft van de 22 Marokkaanse moskeeën in Amsterdam staat onder invloed van de fundamentalistische salafistische stroming.

Het salafisme – dat streeft een terugkeer van de ‘zuivere islam’ uit de tijd van profeet Mohammed – heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt in Amsterdam, waarbij ook gematigde moskeeën binnen de invloedsfeer zijn geraakt,  blijkt zaterdag uit onderzoek van NRC.

Invloed van Saudi-Arabië

Inlichtingendienst AIVD waarschuwde onlangs in een jaarrapport voor salafisten die gematigde moskeeën proberen over te nemen, soms met geweld. De omstreden Al-Ummah-moskee in Amsterdam is daar een voorbeeld van…

readmore>>
elsevier/elifisitman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.