Orbán vertrouwt de Turken niet en bouwt extra hek

Eind mei voltooit Hongarije een tweede hek langs de zuidgrens met Servië. Het land bereidt zich voor op een nieuwe vluchtelingenstroom uit Turkije.

Volgens de Hongaarse premier Viktor Orbán kan er niet alleen op Turkije worden gerekend om de vluchtelingen tegen te houden. ‘Het is niet verstandig onze veiligheid in handen van de Turken te geven en hen tegelijkertijd te kritiseren omdat ze niet democratisch genoeg zijn,’ aldus Orbán.

Extra barrière

Op de 175 kilometer lange grens die Hongarije deelt met Servië staat al een hek. Het tweede hek werpt een extra barrière op. János Lázár, Orbáns veiligheidsadviseur, zegt dat het nieuwe hek hard nodig is. Dit jaar probeerden al 1.142 personen Hongarije illegaal binnen te komen. Migranten die erin slagen Hongarije te bereiken, worden tijdelijk gehuisvest in vluchtelingenkampen en kunnen zich niet vrij door het land bewegen. Het hek kost zo’n 120 miljoen euro en wordt deels gebouwd door gedetineerden.

Orbán ziet de migratiestromen als een van de grootste bedreigingen voor de Europese Unie…

readmore>>
elsevier
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s