Beschouwing NPO Journaal maandag 13-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van maandag 13 maart met nog 2 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen aanstaande woensdag 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

De opening door de NPOlicor is zoals te verwachten met het debat tussen Geert Wilders en Mark Rutte zojuist bij programma Eenvandaag. Het is ongelooflijk hoe die N(O)SB het zo snel voor elkaar krijgt maar ze hebben 3 shots eruit gehaald en zo misselijk geknipt dat die Rutte vooral maar zo goed en leuk mogelijk uit de verf komt. De verspreking van Wilders over de verkiezingsdag die woensdag is (niet maandag) wordt ten eerste voluit in beeld gebracht en dan de achterlijke opmerking van dat liegbeest Rutte over het koranverbod dat al tijden terug door Wilders is genuanceerd. Rutte maakt er een toneelstukje van zoals hij met alles doet. Maar ja, natuurlijk wel geheel uit geëtaleerd door deze mainstream media. Het doortrapte misselijke gedrag van de NPOlicor is exact hetzelfde als wat we in de VS zagen bij president Trump, indoctrinatie pur sang. Objectief bekeken was Wilders de aanvaller en kon Markie zich alleen maar verdedigen. Volgens de NPOlicor trok Mark Rutte de kaart van leiderschap en Geert Wilders de kaart van Rutte’s ongeloofwaardigheid. Ron Fresen voegde er aan toe dat hier géén 2 potentiële premiers stonden omdat nagenoeg alle partijen Wilders partij uitsluiten van samenwerking, maar “cordon sanitair” nemen ze natuurlijk niet in de mond. Reacties van andere partijleiders waren er ook. Alexander Pechtold sprak van somber, Emile Roemer zei dat het erg over de “toon” ging. Dan was daar ventje Klaver die sprak over twee kleuters (de snotneus) en Sybrand Buma noemde het een schijnvertoning. Morgen is de laatste dag met weinig activiteiten door de partijleiders die zich dan voorbereiden op het slotdebat bij de N(O)SB.

Dan is er in de volgende rubriek aandacht voor Lodewijk Asscher (integratie) die op het ministerie een bijeenkomst met Turkse organisaties had over het Turkse conflict dat nu speelt. Na afloop vertelt Asscher dat IEDEREEN zich gekwetst voelt door de uitspraken van “NAZI” en dat een ieder aanwezig vindt, dat ze geen speelbal willen zijn van het conflict en dat men allemaal wil dat het weer rustig wordt en ieder zich weer normaal gaat gedragen.Opvallend overigens dat er géén gezamenlijke verklaring kwam van de Turkse organisaties.

Wel kwam er een jankmoslim aan het woord die stelde dat er organisaties waren die de vonden

  • dat de politie de demonstranten te hard aanpakte (wij zijn een zielige minderheid dus dat is haast wel racisme),
  • dat Nederland de situatie nooit zover had hoeven laten komen (het ligt altijd aan de ander hè) en
  • dat de manier waarop de Turkse ministers behandeld zijn niet kan (Nee, het zijn moslims hè, en die zijn volgens de koran superieur aan de ongelovige…).

Nou Asscher, dat geluid dat je daarnet uitbraakte spoort dus helemaal niet met wat deze booslim zegt. Er was ook een koerdische Turk die zich meer Nederlander toonde; hij schaarde zich achter de standpunten van de Nederlandse overheid, de Turkse minister hoort hier niet thuis om campagne te voeren namens Erdogan en wij nemen afstand van alle door Erdogan gedane uitspraken. Ook roept deze man iedereen op om niet te gaan stemmen op 15 april en thuis te blijven. Het sluitstuk op dit rubriekje is de benadrukking door de organisaties en Asscher dat de demonstraties en rellen niet moeten afstralen op heel de Nederlands-Turkse gemeenschap. Tuulluk.

Hierop volgend was er een kort rondje onder de Turkse gemeenschap in Deventer maar weinigen daar durfden openlijk uit te laten over de situatie… Dat is heel veelzeggend over de islam terreur zou Zeepertje denken… Moeten we het dan nog hebben over integratie?

De EU bij monde van Timmerfrans als ook Mutti Merkel in Germanistan uiten steun aan Markie en kornuiten.

In het rubriekje van de propagandistische campagneblog een drietal punten. Eentje springt eruit en wel heel sneu. Telkens is er, overal waar Wilders verschijnt, enorm veel media aandacht van de internationale pers. De NPOlicor toont ons uitgebreid een shot waarin Markie ook aandacht krijgt van de internationale pers. Echt alle namen laat de NPOlicor aan de kijker horen. Echt heul ziellugg…

Onderaan staan verder wederom de categorie 7 blablabla_WatEenGelul items. Deze overige onderwerpen van deze categorie 7 opvul-itempjes, zijn mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

Fijn, gelukkig is daar Willemijn…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.