Beschouwing NPO Journaal zaterdag 25-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zaterdag 25 februari met nog 18 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb25

Het moet gezegd dat de NPOlicor ditmaal een tamelijk neutraal journaal bracht. Na een tweetal blablabla_wateengelul items over ouderen die worden bestolen door hun financiële “helpers” en Italiaanse doktoren die liever tijd verpozen op de tennisbaan of met een alternatieve klus dan dat zij in het ziekenhuis staan gedurende werktijd, volgt er een hoop prietpraat over de nos-campagneblogverkiezingscampagne van de diverse partijleiders die het land introkken. Opvallend was alleen de flyeren-campagne-politiekpromotie van de N(O)SB Campagneblog waar de kijker al zijn verkiezings nieuws indoctrinatiegif vandaan kan halen.

Wat beelden schuiven voorbij over de manier van campagne voeren, digitaal via Social Media, via televisie en de aloude krant middels interviews. Geert Wilders kwam in dit verhaal logischerwijs niet voor vanwege zijn beveiligingsprobleem.

Opvallend, en kennelijk NPOlicor humor, was het shot van een dame die Mark Rutte geweldig vond, een leuke bink om te zoenen… Persoonlijk moest ik het teiltje even onder m’n snuf houden. Nou ja, ze ging in ieder geval zeker geen VVD stemmen, zo verstandig was ze dan wel weer.

kranten-campagne-politiek

Aangaande president Donald Trump hebben ze toch weer wat negatieve shit op weten te duiken om u voor te schotelen. Er had een protest tegen hem plaats gevonden door een clubje acteurs en regisseurs die een statement wilden maken. Ik ben benieuwd wanneer het moment komt dat NPOlicor iets positiefs gaat brengen over de democratisch verkozen president die als president doet wat hij als president-elect heeft beloofd. Velen kunnen daar een voorbeeld aan nemen, wereldwijd.

Dan is er weer eens een PvdA familielid (Tichelaar) die in de functie van commissaris van de koning in Drenthe mogelijk buiten het potje heeft gepist door een gevalletje “opdracht gunnen” aan een schoonzus. Er volgt een openbaar debat waarin hij aan de tand gevoeld zal worden. Heel de samenleving is in allerlei geledingen doordrenkt met dit rode bloed, tot en met de ongekozen burgemeesters en andere raadsleden. Wat is een frisse wind hard nodig…

Als laatste opvallende item heeft Italië (Frontex taxi?) binnen het tijdsbestek van 5 dagen ruim 2700 invasiërs jihadisten infiltranten vluchtelingen uit zee gevist. De aantallen liggen de laatste maanden veel hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Ook hier snakt Europa, maar eigenlijk elk land individueel, naar een “wind of change”. De EU wil, zo meldt NPOlicor, afspraken maken met Libië om de migranten tegen te houden. Willen, willen, willen… daar zal het wel weer bij blijven. Welkom allemaal… pfff

Zoals gewoonlijk onderaan het sheet de opsomming voor u van de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En daar hebben we Gerrit met wat weerpraat…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.