Verkiezingen moeten ook over Nederlandse identiteit gaan

Moslims identificeren zich steeds minder met Nederland, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Volgens Afshin Ellian is het een teken dat de verkiezingen ook moeten gaan over het behoud van de Nederlandse identiteit. Anders loopt de rechtsstaat gevaar.

De programma’s van politieke partijen zijn doorgerekend. Volgens de berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) zou de VVD ‘kampioen banenmotor’ zijn en van GroenLinks mogen we feitelijk bijna niet meer autorijden. VNL zou voor de hoogste economische groei zorgen en SP zorgt dat de overheidsfinanciën op de lange termijn uit de rails gaan lopen en de werkgelegenheid fors afneemt, aldus het CPB.

Nu kan de ruzie beginnen over die cijfers en het beleid dat daarachter schuil gaat. En dat is alleen maar goed, want daardoor krijgt de kiezer een duidelijk beeld van al die politieke programma’s.

Wij leven volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een verdeelde samenleving. Dat proberen ze aan te tonen in hun rapport ‘Kwesties voor het kiezen. Analyses van enkele maatschappelijke thema’s voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017’.  Een van de belangrijkste thema’s die tot verdeeldheid leidt, is het immigratievraagstuk. De positie van migranten in de samenleving leidt over en weer tot heftige toestanden.

Bij de grote volksverhuizing van de afgelopen tijd beweerden deskundigen keer op keer dat Nederland behoefte heeft aan immigranten en dat hun komst een groot succes zou worden. Ik behoor tot groep mensen die buitengewoon sceptisch was en is. Zouden deze optimisten, volgens sommigen fantasten, steun vinden voor hun opvattingen in dit laatst rapport van het SCP?

integratie-radertjes

Het ziet er niet goed uit voor de Syriërs en andere migranten
Het SCP rapporteert dat de arbeidsmarktpositie van niet-westerse migranten en hun kinderen achter blijft: ‘Het opleidingsniveau van migranten is de afgelopen decennia gestegen. De arbeidsmarkt- en inkomenspositie van migranten verbeterde echter niet zoals op basis van het gestegen opleidingsniveau kan worden verwacht.

Er is hoge (jeugd)werkloosheid, migranten…

..

Geloof is het ankerpunt voor deze Nederlandse moslims

..

Rapport toont failliet van de multiculturele ideologie
Wie nu nog beweert dat de massamigratie een noodzakelijk fenomeen is, is niet goed wijs. De rechtsstaat en de mensenrechten lopen gevaar in een samenleving waarin een serieus deel daarvan zijn identificatie bij de ummah zoekt.

Nogmaals, dit rapport toont het faillissement van de multiculturele ideologie. De multiculturele samenleving kan alleen functioneren als Nederland Nederland blijft. En dat kan wanneer de politiek bereid is om immigratie te beperken, het salafisme te verjagen, en het patriottisme, het grondwetpatriottisme te bevorderen.

De verkiezingen moeten dus ook gaan over de gemeenschappelijke identiteit en dat is de Nederlandse rechtsorde en moraal.

leesverder>>
elsevier

Afshin Ellian
Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is momenteel hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.