Beschouwing NPO Journaal donderdag 16-02-2017

Het NPO journaal gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van donderdag 16 februari met nog 27 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb16

Het acht uur indoctrinatie half uurtje opent dit keer met de doorrekening van de partijprogramma’s door het CPB waarop de gevestigde elite haar politieke braaksel kwijt kan, ook de SGP komt even aan het woord. Ze zijn allemaal wel ergens kampioen in, zo blijkt bij monde van de partijlijders leiders lijders.

cpb-doorrekening-tk

Zo is Klaver kampioen inkomensnivellering en duurzaamheid terwijl Roemer naar eigen zeggen “overal” kampioen in is, bij nader inzien beperkt hij de eigen dunk tot de banen. Kuzu die ijlt iets over bereikbaarheid, Pechtold prevelt werkgelegenheid als ook onderwijs en Asscher kraamt koopkracht. De christelijke hoek, hoe onverwacht, gapt gezin en veiligheid bij monde Staaij en Seegers slaakt een scheppingskreet naast natuurlijk het gezin.

VVD neus Harbers (hoedefukishij) gaat in ieder geval voor DE grote belastingverlaging UGH. Buma wil het in eerste instantie niet hebben over kampioenen maar uit dan toch zijn zorg. Als “oprechte” gristen moet hij natuurlijk ook het gezin noemen en zowaar komt de veiligheid er ook achteran. Asscher staat bij een tweede ronde zo te glunderen want hij gaat helemaal strak op zijn nivelleringsdrift, terwijl het Roemer is die de kroon spant. De inkomensongelijkheid is, zoals te verwachten, het grootst bij de VVD.

partijprogr-nivelleringsdrang

Asscher vindt het als warm gevoelsmens, een kille keuze van de VVD. Aangaande overheidstekort en staatsschuld doen de partijen hier genoemd, weinig voor elkaar onder. Drie partijen hebben geen doorrekening laten maken en Freser spreekt van een bewust risico…, maar natuurlijk Ron.

Voor wat betreft de reductie op CO2 uitstoot zijn Asscher en Zijlstra de grootste smeerlappen, en gepositioneerd naast de VVD, wordt Asscher daar dan weer niet koud of warm van.

partijprogr-terugdringing-co2

Er moet de komende periode investeringsbesluiten betreffende energie genomen worden om de doelstelling voor het klimaat te halen. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd maar dat gaat heeel veel centjes kosten de komende jaren, nog even los van de defensie-uitgaven-ned-politiekmiljarden die, onder terechte druk van president Trump, naar defensie moeten (zoals gisteren in t journaal) om aan de NAVO-doelstelling te voldoen. Alweer heeel veel centjes dus, die er van u afgetroggeld gaan worden.

kim-jong-un-nam-noord-koreaEr komen nu wat opvul-items voorbij als ADHD en Kim Jong-un. Het wachten is op de vaste NPO rubriek “DonaldTrump bash”. Ook de dagverblijfmedewerker met kinderporno en bedrijfsovernames passeren de revue.

Dat Air France-KLM vijf maal meer winst maakte dan het jaar ervoor, dat is nieuws waar ieder op zit te wachten. Zou er ook nog een rubriekje gewijd worden aan de oorlog in Parijs waar het in de banlieus volledig uit de hand loopt met geweld, vernieling, bedreiging en vluchtende politie-beambten? Helaas, we krijgen een rubriekje door de strot over een Haagse RAP-groep in Suriname. Ik heb voor u al deze politiek neutrale tijdvulling in de sheet onderaan geplaatst in de categorie 7, blablabla wat een gelul.

En ja, daar komt Amerika in beeld, eerst over de ministers van Buitenlandse Zaken van USA en Rusland die elkaar ontmoeten, vervolgens is daar het Trump-bashen en etaleren van anti-Trump geluiden. In welk journaal tot nu toe ook… Nog nimmer heb ik iets positiefs gehoord over de, naar mijn bescheiden mening, best president EVER. Op het einde van het bash-item wordt nog even en passant gezegd dat alle migranten-allochtonen aldaar een dag gestaakt hebben uit protest want ze vinden zichzelf belangrijk voor het land. huh?

IS wordt ook nog even onder de loep genomen, ze hebben alle schoteltjes vernield want tv kijken, dat mocht niet. Dat is namelijk haram volgens de islam. Wel heel errug hoor, geen tv. De NPOlicor moet nu eindelijk eens de ware islam tonen door een live onthoofding erin te gooien. Dat vormt de publieke opinie ongetwijfeld heel goed en snel. Een filmpje als DIT is misschien een ideetje? Kijk niet bij een zwakheid voor bloed want ja, islam hè, da’s errug expliciet…

Ah, carnaval… Tjé, d’r komt geen end an zeg, ze waren echt door de onderwerpen heen. Via een New Zealand bosbrand wipt Trip dan door naar… jawel, het weer

Goedenavond en tot morgen.

groet Zeepertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.