Pretpark Walibi Holland krijgt gebedsruimte voor moslims

Walibi Holland richt binnenkort een gebedsruimte in voor islamitische bezoekers van het pretpak. Volgens Walibi Holland is er ‘een toenemende vraag van religieuze gasten naar een gebedslocatie. In de daarvoor bedoelde ruimte kunnen moslims komend voorjaar in alle rust bidden.

‘Islamitische bezoekers blijken er behoefte aan te hebben’, zegt woordvoerder Lindy Voskuil. Tot nu toe moesten de gelovigen een rustig plekje zien te vinden tussen de voorbijrazende attracties. ‘Die plekken zijn er niet zoveel’, zegt Voskuil tegen De Telegraaf.

Speciale locatie
Met de gebedsruimte, die direct achter de hoofdingang komt te liggen, heeft Walibi Holland als eerste pretpark in Nederland een speciale locatie om in gebed te gaan. Nederlands grootste attractiepark, De Efteling, merkt desgevraagd niets van de door Voskuil genoemde ‘toenemende vraag’.

‘Hooguit één of twee keer per jaar is er iemand die op een afgezonderde locatie wil bidden’, laat De Efteling weten. ‘Erg incidenteel.’ In dat geval biedt het park een lege ruimte aan…

leesverder>>
ad
Wat is dat toch islamisering? Laatste update hiervan was afgelopen jaar. Dit gedoe over een gebedsruimte in een pretpark dat al jaren speelt, moet je toch niet willen? Als je zo graag vijf keer per dag met je reet in de lucht blablabla…, wat doe je dan in zo’n park…

Afbeeldingsresultaat voor walibi gebedsruimte
Vier jaar eerder in 2013 speelde een gebedsruimte stilteruimte ook reeds bij Walibi. Asscher zag er toen geen probleem in. Als stilteruimte kun je je natuurlijk afvragen wat je naast zo’n brallende moslim moet met je stilte…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.