Beroering over uitspraken Aboutaleb: ‘Elke moslim is een beetje salafist’

De Rotterdamse burgemeester stelt in het interview – waar meerdere onderwerpen ter sprake kwamen – dat hij weleens heeft gezegd ‘een jihadist’ te zijn. ,,Ik sta elke dag om 7 uur op om het goede te doen voor een stad in Nederland. Dat is de jihad in zijn puurste vorm.”…

Afbeeldingsresultaat voor aboutaleb salafist/Er zijn vele definities van jihad, nuanceert Aboutaleb vervolgens, ‘waarvan de gewapende strijd slechts een vorm is’. ,,En die valt ook nog eens uiteen in de verdediging en de aanval inzetten.”

Ook stelt hij zich in de kern geen zorgen te maken over het salafisme. ,,Salafisten vind je ook onder christenen, als je het taalkundig benadert.  ‘Salaf is voorganger, en een salafist is iemand op zijn voorganger wil lijken. Bijvoorbeeld een moslim die graag op Mohammed wil lijken. In het christendom heb je ook mensen die graag op Christus willen lijken in hun doen en laten. Elke moslim is een beetje salafist.”

Het beleid inrichten op het tegengaan van salafisten is hetzelfde als je beleid tegengaan op 1,7 miljard moslims in de wereld, stelt Aboutaleb. Hij vindt het een slechte zaak om het salafisme te verbieden…

leesverder>>
ad

Gerelateerd; ad>>

U mag het zeggen…
Een preek die uitsluitend gaat over politieke manipulatie, hoezo “religie”? Een PURE POLITIEKE IDEOLOGIE!👇

  • Een verbod op Salafisme is een verbod op Islam | Nourdeen Wildeman


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.