‘Meer fraude op Islamitische Universiteit van Europa’

De fraudezaak op de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam lijkt nog groter te zijn dan tot nu toe bekend is. Bestuursvoorzitter Ahmed El Baghdadi heeft aangifte gedaan en probeert nu zijn collega-bestuurders via de rechter te ontslaan.

De Islamitische Universiteit van Europa.Volgens zijn advocaat Robert Nolten gaat het om een ‘nieuw soort fraude, waar eerder nog niet aan is gedacht’. Het zou te maken hebben met geld, meer wil de raadsheer er niet over zeggen. Volgens hem zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Met de nieuwe aangifte krijgt het toch al omvangrijke schandalenboek van de Islamitische Universiteit van Europa een nieuw hoofdstuk. Het verhaal begon vorig jaar, toen drie bestuurders werden gearresteerd op verdenking van belastingzwendel met de aftrek van miljoenen euro’s aan giften. Kort daarna kwam uit dat de imamopleiding in binnen- en buitenland studenten lokte met nep-accreditaties en ten onrechte de titel ‘universiteit’ voert. Tijdens onderzoek van de FIOD naar de administratie werd vervolgens bij één van de bestuurders thuis een wapen en munitie gevonden…

leesverder>>
ad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.