Noorwegen: migranten uit moslimlanden oververtegenwoordigd in criminaliteit

Vandaag kwam het Noorse Centrale Bureau voor de Statistiek (SSB) met een rapport naar buiten over de misdaad onder migrantengroepen in Noorwegen. Daaruit blijkt dat migranten, en vooral de tweede generatie, oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken.

Vooral moslimlanden en Afrikaanse landen van herkomst doen het slecht. Het SSB weigerde lange tijd het rapport, besteld door de nationaal-conservatieve Fremskrittspartiet (FrP), uit te brengen.

De conclusie van het rapport is klaar en duidelijk: “We stellen consequent vast dat immigranten als groep oververtegenwoordigd zijn onder daders en slachtoffers, hoewel er aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende immigrantengroepen.”

Moslimlanden oververtegenwoordigd

“Het aandeel van de daders was 6,7 procent onder migranten van de eerste generatie, 11,3 procent onder migranten van de tweede generatie en 4,5 procent onder de algemene bevolking”, luidt de conclusie. Het aandeel van daders blijkt dus het hoogst te zijn bij migranten van de tweede generatie. “Een nieuwe bevinding in de Noorse context, maar al eerder vastgesteld in gelijkaardige landen, zoals Zweden en Denemarken”, schrijft het SSB…

/Jarenlang geweigerd rapport uit te brengen…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.