AIVD betrapt teruggekeerde Syriëganger bij inbraak in parenclub

Een Rotterdammer die volgens het OM in Syrië heeft deelgenomen aan een trainingskamp voor terroristen, wordt ervan verdacht dat hij vorige week honderdduizenden euro’s heeft buitgemaakt bij een geruchtmakende inbraak…

Afbeeldingsresultaat voor Fun4two parenclub/Bij de parenclub Fun4Two in Moordrecht werd in de nacht van 22 op 23 november ingebroken…

/De rest van de buit werd ontdekt in de woning in Rozenburg. Daar trof de politie ook drie vuurwapens en munitie aan. Twee verdachten zitten nog vast, een 30-jarige man uit Bergschenhoek en een 23-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer blijkt jihadreiziger Vially M. te zijn…

/M. is van Antilliaanse afkomst, maar noemde zichzelf na zijn bekering tot de islam Mohamed. Hij was een van de jongeren uit de wijk Buitenhof in Delft die in 2013 naar Syrië vertrokken om zich als jihadstrijder aan te sluiten bij de terroristische organisatie Islamitische Staat. Enkele jongeren uit de groep zijn daar om het leven gekomen…

/M. is vorige maand in zijn jihadproces vrijgesproken omdat volgens de rechter slechts is vastgesteld dat hij in Syrië is geweest. Er is geen bewijs dat hij heeft deelgenomen of bijgedragen aan de gewapende strijd.

Door de vrijspraak kon M. zijn enkelband af doen…

leesalles>>
nos

Gerelateerd; gouweijsselnieuws>> goudsdagblad>> tpo>> metro>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.