Interview Reformatorisch Dagblad; De alledaagse naïviteit bij de christen aangaande de islam

Een tweet met verwijzing naar een interview in het Reformatorisch Dagblad trok mijn oog. Het stuk prikkelde me in negatieve zin, alles eraan is zo’n beetje wat het probleem is in Nederland. De onwetendheid kruipt je tegemoet, samen met de domheid vanwege uitspraken gebaseerd op deze onwetendheid.

De weerstand begint al met de titel „Worstelen hoe als christen om te gaan met moslims” die impliceert dat de betreffende mevrouw Maria Polder zich nooit heeft verdiept in de Koran. Anders zou er immers geen sprake zijn van ”worstelen.”

Ze sloot zich niet af voor de ontmoeting, hoewel ze soms in verwarring achterbleef. „Ik kies er liever voor om geen antwoord op vragen te hebben dan me in mijn bubbel op te sluiten.”

Zeg gewoon dat elke discussie ophoudt met elke moslim nadat deze iets vaags heeft uitgekraamd over eenzelfde God voor christen en moslim. Buiten deze leugen is er daarna geen enkele parallel meer. Dus feitelijk komt er helemaal niets overeen. Die Allah is de antichrist oftewel de bijbels benoemde satan. Hoezo zelfde God?

Gaan alle moslims naar de hel? /Gaan zij echt allemaal verloren?

Ja, vanuit bijbels perspectief en gezien de aanbidding of verheffing van die antichrist eigenlijk vreemde vragen om te stellen. Hieruit blijkt eens temeer dat Polder nooit een Koran heeft gezien.

„Als christen moeten we waken voor de neiging om mensen die niet tot onze eigen groep behoren als minder te beschouwen.”

Hier staat zoveel onzin dat ik het afdoe met een plaatje 👆 waarin vermeld staat hoe moslims de niet-moslims (ongelovigen) beschouwen vanuit hun Koran. Moeten we het dan nog over gelijkwaardigheid hebben?

…organiseert elk jaar met enkele vertegenwoordigers van de islamitische gemeenschap een cursus voor christenen en moslims… dat er veel raakvlakken zijn tussen christendom en islam… dat ook moslims Allah aanspreken met namen als schepper, barmhartige, genadevolle en verhevene…op een gegeven moment uitgepraat. We waren het eens.

Hier staat wederom zoveel onzin. Die cursus is een onmogelijk iets vanwege de absolute contradictie tussen christen en moslim tenzij de christen zich in een dhimmi-rol hult en de islamitische taqiyya vreet als zoete koek zoals hier blijkbaar gebeurt. Er zijn geen raakvlakken PUNT. En Allah is de beste der misleiders zoals genoemd in de Koran. ”We waren het eens”… zucht

Toen we onderweg naar huis waren sms’te ze: „Gods zegen.” Ik heb haar maar hetzelfde gewenst. Dat voelde wel onwennig.”

Te naïef om uit te moeten leggen feitelijk, omdat die Allah de antichrist is, ook vanuit de bijbel beschreven.

Intensief optrekken met moslims en bevriend worden met hen hoeft volgens Polder –die voor haar werk veel met moslims te maken heeft– niet te betekenen dat je water bij de wijn doet en inlevert op je eigen gedachtegoed.

Die wijn van vrouw Polder is niet meer te drinken, zoveel water als erin gemieterd is. Alles is ingeleverd door je klef op te stellen tegenover je grootste vijand volgens de geschrift van mevrouw, onwetendheid maakt blind.

Ze ervoer meer dan eens dat de wegen uiteengaan als het over Jezus als Gods Zoon gaat. „Een collega van mij, een liberale moslima, zegt dan: „Doe niet zo moeilijk. We geloven in dezelfde God.” Je snapt het niet, denk ik dan. Jezus Christus Die voor mij gestorven is, daar draait álles om.

Ja, dat is het grote verschil met het christendom, de essentie wordt door de islam ontkracht omdat zij de kruisiging, opstanding, zondevereffening èn Jezus zijnde zoon van God ontkennen. Allah heeft geen zoon! De joden waren in dwaling! Dit alles staat ook wederom beschreven in de Koran maar ja, wanneer mevrouw Polder deze niets inkijkt maar toch probeert iets te zeggen gespeend van elke kennis, dan krijg je dit soort ”interviews.”

De kunst is volgens Polder om je eigen gelijk niet op te dringen. „In gesprekken zijn respect en ruimte voor de ander essentieel.”

Respect en ruimte voor de ander, ik rol haast van de bank. Beiden zijn vreemd binnen de islam. Dit interview is een pure bijdrage aan zelfislamisering, Polder is een absolute apologeet en kakelt werkelijk als een kip zonder kop. ”Wees barmhartig onder elkander (mede-gelovigen) maar stel u hard op tegen de onwetenden (ongelovigen)” is zomaar een tekst uit de islamitische schrift, het boek vol haat; de Koran. Andersom geredeneerd, moet een christen respect en ruimte hebben voor zijn vijand die hem nota bene wil vermoorden? Kom op Polder…

Polder past voor naïviteit over de islam… Ik ben kritisch op de religie, maar mild voor het individu.

Dit is echt de klap op de vuurpijl, ik ga het u niet eens uitleggen. Polder is super naïef en geenszins kritisch.

Maria Polder heet in het echt anders. Zij wilde alleen anoniem met deze krant spreken in verband met haar functie bij de overheid.

Afsluitend wordt vermeld dat Polder geen Polder heet. Iets met ”functie bij de overheid”. Ja ja, als geïnterviewde hoef je je daar toch niet druk om te maken wanneer je je beperkt tot dergelijke islampampering met deze apologetische uitspraken? Of zou er iets anders achter schuil gaan gerelateerd aan de Koranische tolerantie vanuit de mohammedaanse gemeenschap?

Fuck you Polder!

Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.