Docenten verstoorden lezing Thierry Baudet bij faculteit Geesteswetenschappen

Studenten van de faculteit Geesteswetenschappen zijn boos op enkele docenten. Die verstoorden een door studenten georganiseerde bijeenkomst met Thierry Baudet.

‘Thierry Baudet was op 22 september uitgenodigd door de studievereniging HSVL, om een carrièrematig verhaal te vertellen, bedoeld om studenten geschiedenis te laten zien wat je zoal met deze opleiding kunt doen’, vertelt Yves Haverkamp van studentenpartij ONS tijdens de faculteitsraadsvergadering van Geesteswetenschappen. ‘Van verschillende studenten horen we dat docenten die het niet eens waren met de komst van Baudet, in de zaal kwamen zitten, vooral om hun eigen statements te maken en de boel te verstoren.’…

Vooraf was er al een protestvariant te vinden op de originele poster van de HSVL-carrièredag, met daarop workshops ‘lavendelruiken’ en ‘Latijn voor namaak-classici’. ‘Er zijn flyers uitgedeeld. Oké, vonden wij, als het maar netjes gebeurt’, reageert Menno Tuurenhout van het faculteitsbestuur in dezelfde raadsvergadering. ‘Posters alleen op plekken waar die normaal ook mogen hangen, en niet op de liftdeuren.

Echter: ‘Dat docenten een bijeenkomst verstoren, dat vind ik niet kunnen. Het komt er eigenlijk op neer dat je je eigen studenten niet serieus neemt.’

Dat niet alleen, vindt personeelsraadslid Imke Maessen: ‘Het gevaar dreigt dat studenten of promovendi niet alles meer durven te zeggen en schrijven wat ze vinden.’

‘Ik zou daar als eerstejaars in elk geval niet doorheen durven breken’, zegt Schelte van Deventer van studentenpartij LVS.

Volgens Esther van Landeghem (ONS) was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. ‘Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.’

‘Deze docenten hebben ook nog eens niet betaald’, weet assessor Olivier Fajgenblat. Toegang tot de carrièredag kostte drie euro. ‘Toen ze gewoon naar binnen liepen, durfden studenten hen niet te weigeren’, zegt Fajgenblat. ‘De machtsverhoudingen liggen complex.’…

leesverder>>
mareonline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.