Bijna 10 procent gevangenen bezit uitsluitend Marokkaanse nationaliteit

Naar aanleiding van het voorstel van Bart De Wever (N-VA) om een Belgische gevangenis te bouwen op Marokkaans grondgebied, vroeg kamerlid Sophie De Wit (N-VA) cijfers op van het aantal Marokkaanse gedetineerden in ons land. Van de 10.142 gedetineerden in ons land, blijken 981 uitsluitend de Marokkaanse nationaliteit te bezitten. Daarvan verbleven er 500 illegaal in ons land.

Bijna 10 procent gevangenen bezit uitsluitend Marokkaanse nationaliteitTijdens een werkbezoek aan Marokko lanceerde Bart De Wever (N-VA) het idee om een ‘Belgische’ gevangenis in Marokko te bouwen. Het idee van een Belgische gevangenis in Marokko leeft al langer binnen de N-VA. Op die manier zouden illegale criminele Marokkanen hun straf kunnen uitzitten in Marokko. “Bij ons zitten 1.200 gedetineerden met de Marokkaanse nationaliteit, van wie bijna vijfhonderd illegaal”, aldus Bart De Wever.

300 illegale veroordeelden…

Van de 500 illegale gedetineerden met uitsluitend de Marokkaanse identiteit, zijn er 300 reeds definitief veroordeeld. Zij zouden dus in aanmerking komen om overgeplaatst te worden naar een Belgische gevangenis in Marokko

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.