IS roept vrouwen op om de wapens op te nemen en aanslagen te plegen

Terreurgroep Islamitische Staat heeft vrouwen opgeroepen ook ten strijde te trekken in de heilige oorlog voor het kalifaat. Tot op heden was het voor vrouwen verboden om mee te gaan in de fysieke strijd van IS. Nu zou IS echter kampen met een tekort aan strijders, waardoor ze geen andere optie zien dan het rekruteren van vrouwen.

IS roept vrouwen op om de wapens op te nemen en aanslagen te plegenTot op heden was het voor vrouwen verboden om de wapens op te nemen en mee te strijden op het slagveld. Hun takenpakket bestond voornamelijk uit het trouwen met IS-strijders, kinderen te krijgen, hen op te voeden volgens de wetten van het kalifaat en het verspreiden van IS-propaganda. Nu IS meer en meer terrein verliest, worden ook vrouwen aangespoord ten strijde te trekken in de heilige oorlog van IS.

“Opofferen voor Allah”

In de krant van de terreurorganisatie werd gesteld dat vanaf heden het ook voor vrouwen een “verplichting” is om de wapens op te nemen. “Vandaag, in de context van de oorlog die tegen Islamitische Staat gevoerd wordt, is het noodzakelijk dat ook vrouwelijke moslims hun taken volbrengen en onze krijgers steunen in hun strijd”, luidt het. “Vrouwen moeten hun geloof verdedigen door zich op te offeren voor Allah.”…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.