Politie weigert maatregelen te nemen tegen corrupte allochtone agenten, ‘We willen geen maatregelen nemen tegen groepen’

De Nationale politie, bekend van heel veel problemen maar met het diversiteitsbeleid als prioriteit, gaat geen specifieke maatregelen nemen tegen het relatief grote aantal corrupte allochtone agenten.

Volgens Peter Slort, de verantwoordelijke voor het diversiteitsbeleid bij de politie, “is er absoluut geen sprake van dat politiemensen met een migratieachtergrond minder betrouwbaar zijn”, zo meldt hij aan de NOS.

“We willen geen maatregelen nemen tegen groepen. Dan is het net alsof de politie bestaat uit agenten met en agenten zonder migratieachtergrond. We richten ons op individuen. Maar dat betekent niet dat we onze ogen sluiten voor die oververtegenwoordiging”, aldus de diversiteitsagent.

Er wordt door de politie tegenover de NOS vooral benadrukt hoe er echt absoluut geen onderscheid kan zijn tussen autochtonen en allochtonen ‘want er zijn ook corrupte autochtone agenten’ en het gaat uitsluitend om ‘individuen’.

Sterker nog, met meer allochtonen binnen de politie gaat het juist alleen maar beter worden: “Met meer medewerkers met een migratieachtergrond, ook op leidinggevende plekken, kun je het onderwerp makkelijker bespreekbaar maken…

leesverder>>
tpo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.