Corrupte agent vaak allochtoon

AMSTERDAM – Allochtone opsporingsambtenaren maken zich veel vaker schuldig aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone. Bij tachtig ontdekte ernstige integriteitsschandalen, is in 40 procent een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen tien procent van alle agenten een migratieachtergrond heeft.

De gereorganiseerde Nationale Politie is met de nieuwe grotere basisteams binnen de eenheden aanzienlijk kwetsbaarder voor corruptie.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het opzienbarende rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’…

/Over de grote betrokkenheid van allochtone agenten bij corruptie zegt Nelen: „Dat is fors en zorgelijk. Het zal veel stof doen opwaaien, maar het zijn wel de feiten.”

Pikant

Het forse aandeel van allochtonen onder de ’foute’ beambten is uiterst pikant. De korpsleiding wil het korps namelijk veel diverser maken. Daar is intern veel discussie over. Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend…

leesverder>>
telegraaf

Gerelateerd; volkskrant>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.