Timmermans: ‘Nationalisme is als alcoholisme’

Nationalisme, xenofobie en haat; ze zijn nog altijd niet verdwenen van het Europese toneel. In de EU is geen plek voor onderdrukking, intolerantie en extremisme.

Afbeeldingsresultaat voor frans timmermansDat zijn de waarschuwende woorden van onder anderen vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Uit naam van ‘Brussel’, zegt hij samen met eurocommissaris Vera Jourova (Justitie), ‘pal achter de democratie, de rechtsstaat en de fundamentele rechten te staan, zowel in Europa als wereldwijd’. Nationalisten zijn ‘onpatriottisch’, vindt Timmermans: ‘Nationalisme is als alcoholisme.’

Hij komt met een eigen definitie van de term ‘patriot’: ‘Een echte patriot is trots op zijn natie, wil dat die sterk, vreedzaam, voorspoedig en op waarden gebaseerd is. Een patriot weet dat…

leesverder>>
elsevier

Wanneer legt iemand deze gek het zwijgen op? Nee, Timmerfrans, een patriot beschermt wat hem dierbaar is, het eigene, meegekregen van onze voorvaderen, onze normen en waarden, onze cultuur. Een patriot staat op wanneer deze ziet dat van hogerhand door lieden als jij allerlei ongeleide projectielen op en in de samenleving worden binnengelaten die tot vernietiging leiden, smerige leugenaar met je praatjes. En verdiep je eens in die islam stupid, want daar weet je werkelijk niets van af zoals blijkt uit je praatjes en je desastreuze handelen.

  • First VP Timmermans on European cooperation and patriotism

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.