Ook Duitse en Britse ngo stoppen reddingsoperaties op Middellandse Zee

De Duitse ngo Sea Eye en de Britse hulporganisatie Save the Children hebben bekendgemaakt hun reddingsoperaties in de Middellandse Zee op te schorten. Gisteren kondigde Artsen Zonder Grenzen hetzelfde aan.

Ook Duitse en Britse ngo's stoppen reddingsoperaties op Middellandse ZeeEnkele dagen geleden kondigden de Libische autoriteiten aan dat buitenlandse schepen in de toekomst uitdrukkelijk toestemming moeten vragen aan Libië om te mogen opereren in de reddingszone voor de Libische kust. Artsen Zonder Grenzen deelde daags nadien mee haar activiteiten op de Middellandse Zee te zullen opschorten.

Duitse en Britse ngo

Na de aankondiging van Artsen Zonder Grenzen, hebben nu twee andere ngo’s gecommuniceerd hetzelfde te zullen doen. De Duitse hulporganisatie Sea Eye en de Britse ngo Save the Children maakten bekend tijdelijk te zullen stoppen met het uitvoeren van reddingsoperaties op de Middellandse Zee. Sea Eye-oprichter Michael Buschheur benadrukte dat ze de beslissing “met tegenzin” hebben genomen…

leesverder>>
sceptr

Gerelateerd; journalistenwatch>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.