De islamisering van de geschiedenis

  • Niet alleen is er buiten de islam geen andere godsdienst in Turkije, die macht en invloed heeft of financiering krijgt zoals van het Diyanet – waarvan de begroting die van de meeste ministeries overtreft. Andere godsdiensten zijn ofwel niet officieel erkend (zoals in het geval van Alevism en Yazidism), of staan op het punt van een complete gouvernementele eliminatie – zoals in het geval van het Judaïsme, de Griekse Orthodoxie, en het Assyrische (Syrische) en Armeense christendom.

Het debat over de vraag of de islam is gekaapt door fundamentalisten — of door de religie zelf die een soort haat predikt, welke leidt tot terrorisme – woedt al sinds de aanslagen van 11-9-2001 in de Verenigde Staten. Hoewel dit probleem niet opgelost is, is een ding wel duidelijk: in de moslimwereld is de demonisering van Joden en christenen gemeengoed.

Turkije, bijvoorbeeld, waar antisemitisme publiekelijk wordt tentoongesteld, al decennialang, door prominente leden van de regering, religieuze instellingen en de media. In juni van dit jaar heeft het hoofd van Gouvernementele Religieuze Zaken Directoraat – de “Diyanet” – zich bij het koor aangesloten.

In een toespraak gaf Prof. Dr. Mehmet Görmez in Gaziantep een verklaring af die werd gepost op het officiële Twitter account van de Diyanet, waarin hij verkondigde dat de islam aan de wereld werd gebracht door Allah de “fouten” van het Jodendom en christendom te corrigeren. In het centrum van het Jodendom, zo zei hij, stond “materialisme, geld en rijkdom.” Het christendom heeft het tegenovergestelde, beweerde hij, maar zij namen even “verkeerd” de interpretatie van het goddelijke aan, zoals het “kwam met een begrip dat de wereld gedenigreerd was en geacht werd dat eigendom en rijkdom bijna verboden [haram] was.”…

leesverder>>
gatestoneinstitute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.