Rob Wijnberg vs. Paul Cliteur: het absurde is het nieuwe normale, Een schokkend lange lijst voorbeelden van haat tegen het Westen

Professor Paul Cliteur schreef een essay. Dat ging over ‘occidentofobie’: haat tegen het Westen en westerse zelfhaat. Want men zou ‘idealiter niet het strafrecht gebruiken om de opvattingen van mensen te beïnvloeden,’ ondertussen is de situatie dusdanig ‘kritiek’ dat we daaraan niet ontkomen. Zodoende suggereert Cliteur dat we occidentofobische standpunten dienen te ‘criminaliseren,’ en ook het ‘aanzetten daartoe’ als strafbaar moeten aanmerken.

Wijnberg contra Cliteur

Het was Correspondent voorman Rob Wijnberg die hier aanstoot aan nam. Eerst erkende hij dat Cliteur wel ergens een punt heeft. Bijvoorbeeld ouders die een schoolfoto missen wegens het Suikerfeest, daarover vervolgens de school aanklagen en van de rechter gelijk krijgen, dat vindt zelfs Wijnberg te ver gaan. Maar vervolgens stelt Wijnberg dat Cliteur te vaak rechtsaf is geslagen: hij zou zijn doorgeslagen.

Wat ik echter zal aantonen is dat Cliteur niet ‘rechtsaf’ is geslagen. Hij is nog steeds de oldschool Cliteur, vrijdenker en humanist, die weigert zijn kritische ratio te doen wijken voor culturele gevoeligheden. Het is echter de maatschappij om hem heen die absurd is geworden

leesverder>>
tpo\sidlukkassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.