Bende beroofde op listige wijze 25 slachtoffers in en rond Antwerpen-Centraal

Antwerpen – Het openbaar ministerie heeft dinsdag celstraffen tot twee jaar en boetes tot 1.200 euro gevorderd voor een bende gauwdieven die actief was in het Centraal Station van Antwerpen en omgeving. De beklaagden – Algerijnen en Palestijnen die illegaal in het land verbleven – beroofden 25 slachtoffers van hun bezittingen.

Bende beroofde op listige wijze 25 slachtoffers in en rond Antwerpen-CentraalDe bende sloeg tussen november 2016 en mei 2017 toe in wisselende samenstelling. De leden hadden verschillende trucjes bedacht om hun buit te vergaren. Zo leidde bijvoorbeeld één van hen het slachtoffer af door op het raampje van de trein te kloppen, zodat zijn kompanen in het rijtuig er snel met zijn bagage vandoor konden gaan. Ze maakten vooral portefeuilles, laptops en fototoestellen buit.

Alles gefilmd

Alle diefstallen in het dossier werden door bewakingscamera’s gefilmd, net zoals de verdeling van de buit achteraf…

leesverder>>
gva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.