Tientallen biddende moslims palmen straat in zonder toestemming: “Dit mag niet meer gebeuren”

Schaarbeek – Omdat tientallen moslims er samengekomen waren om te bidden, moest de Vanderlindenstraat in Schaarbeek zondagmiddag een tijdlang worden afgesloten.

Tientallen biddende moslims palmen straat in zonder toestemming: “Dit mag niet meer gebeuren”“De moskee was te klein, waardoor de gelovigen op straat waren beland”, verklaarde de kabinetschef van burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) aan Bruzz.be. “Maar dit mag niet meer gebeuren.”

Het einde van de ramadan werd zondag gevierd met het Suikerfeest. Het was de hele dag enorm druk in alle Brusselse moskeeën. Op sommige plaatsen zelfs te druk. “De moskee in de Fraikinstraat is veel te klein en verhuist binnenkort naar een nieuw gebouw…”/

…Tientallen aanwezige moslims besloten dan maar om op de straat te bidden.

“Om veiligheidsredenen heeft de politie vervolgens besloten om de straat een tijdje af te sluiten”, vervolgt Weber. “Dat hadden ze misschien beter niet gedaan, maar ze stonden nu eenmaal voor een voldongen feit. De spanning zou anders hebben opgelopen.”

“Ik heb intussen zelfs met de beheerders gebeld, ook zij zaten verveeld met de hele zaak. Ze hebben zich geëxcuseerd. Religie hoort niet thuis in privégebouwen. De straat is neutraal terrein. De beheerders kunnen nog een formele brief verwachten van de burgemeester. Dit mag niet meer gebeuren.”

leesverder>>
nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.