EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media

De Europese Unie en haar bestuurders doen geen moeite meer om te verbergen dat men de vrije uitwisseling van opvattingen en ideeën wil tegenwerken.

Deze week kwamen de ministers van de lidstaten met een voorstel om de sociale media op inhoud te gaan controleren. Men wil hiermee onder de titel ‘veilige sociale media’ naar eigen schrijven; haat zaaien, het aanzetten tot haat en het rechtvaardigen van terrorisme op de sociale media platforms bestrijden. Het voorstel is onderdeel van een pakket maatregelen om de bestaande EU-richtlijn voor audiovisuele mediadiensten te moderniseren. Het voorstel moet nog wel in het Europees Parlement en de Europese Commissie worden behandeld.

Het gaat bij de sociale media bijvoorbeeld om Facebook, YouTube, Twitter, Google, waar filmpjes worden gedeeld, de beelden moeten worden gefilterd op ‘haatboodschappen’ en schadelijke inhoud voor kinderen. Hoewel ongewenste berichten al vanaf het ontstaan op het internet zijn te vinden, zorgt de combinatie met sociale media voor de nodige onrust. Daarom wenst men dat er extra druk op de sociale media bedrijven gezet wordt om bepaalde berichten niet langer toe te staan…

readmore>>
re-act

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.