Britse conservatieven willen internet strikt reguleren

by Pieter van Nuffel

De Britse eerste minister Theresa May wil het internet strenger gaan reguleren. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma van haar partij. Daarin wordt een strenge overheidscontrole verdedigd van wat op het net verschijnt.

Britse conservatieven willen internet strikt reguleren

Gisteren werd de beleidsverklaring van de Britse Conservatieve Partij voorgesteld. Daarin wordt gepleit om van Groot-Brittannië ’s werelds veiligste plaats te maken om online te zijn. “Sommigen beweren dat het niet aan de overheid is om regels op te leggen wanneer het over technologie en het internet gaat”, staat er. “Wij zijn het daar niet mee eens. Het is aan de overheid, niet aan bedrijven, om de veiligheid van de mensen te verzekeren.”

Daartoe willen de Britse conservatieven een streng gereguleerd kader voor het internet creëren. Zo wil de regeringspartij technologiebedrijven als Google en Facebook ervoor verantwoordelijk stellen dat hun gebruikers niet naar “haat, pornografie en andere schadelijke websites” geleid worden. Zij zouden ook verplicht “ongepaste, pestende, schadelijke en illegale berichten” moeten rapporteren…

readmore>>
knack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s