Kunstenares Utrecht portretteert Geert Wilders, krijgt te horen: ‘Schilderen niet zonder consequenties’

by Sietske Bergsma

Medekunstenaars: ‘Kun je er geen hoorntjes bijtekenen, dartpijlen erbij doen of ‘whiteboard’ ophangen voor reacties?’

Kunstenares Nicole van den Hout (1976) woont in Utrecht, is fotograaf en schildert portretten: aquarellen met veel vlekken. ‘Dat van die vlekken kan ik verder niet duiden’, zegt ze. Ze houdt er gewoon van om mensen goed neer te zetten, portretten te maken ‘als luchten’. Ze is ontdaan van de reacties die ze op social media en uit haar omgeving onlangs kreeg op haar portret van Geert Wilders. Het portret begon met een idee.

“Ik dacht op een gegeven moment, ik moet iemand schilderen in mijn commerciële stijl die iedereen kent. Ik ben toen begonnen met popartiesten, maar dat werd gelijk erg kitsch. Ik zat toen te piekeren over een goede bekende kop en zo schoot Geert mij te binnen. Uiteraard dacht ik wel, dat ligt vast gevoelig. En toch, zijn kop spreekt me aan, hij heeft iets vriendelijks en Pechtold ga ik niet schilderen. Uiteraard vond ik het ook interessant omdat hij in sommige kringen omstreden is, maar toch: zijn kop gaf de doorslag.”

Ongestraft propaganda verspreiden

Nicole zet vaker werk in uitvoering op Twitter. ‘Dan krijg ik een goed beeld van wat men ervan vindt: geen reacties is mager, wel respons is goed’, zegt ze. Met Geert Wilders gebeurde er iets wat ze echt niet had voorzien. Medekunstenaars en twitteraars gingen helemaal los, vertelt ze. ‘Ze vonden dat ik niet “ongestraft propaganda” kon verspreiden’…

leesverder>>
tpo\sietskebergsma

Reactie van Martin Bosma, de rechterhand van Geert Wilders;

Lees ook DDS
Zeepertje zegt; En waarom dit bashen van links? Zij zijn onwetend over de kernpunten van de PVV namelijk onder andere de islam. Zij kijken weg en zijn met hun dhimmitude houding de absolute nummer één appeasers van een ideologie die ook hun de keeltjes door zal snijden. Maar ja, zoals Pim Fortuyn zei; “Zalig zijn de onnozelen van geest”. De quote van Churchill is met hun suggesties van hoorntjes en dartpijlen zeer toepasbaar op dit fascistische tuig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s