Thierry Baudet: ‘Ik ben erg door Fortuyn geïnspireerd, maar kan niet in zijn schaduw staan.’

Thierry Baudet is een van de grote verrassingen deze verkiezingen. Met twee zetels komt hij in de Kamer. Tijd om te weten wat hij nu echt vindt van moslims, Wilders en vrouwen.

Dion Mebius 18 maart 2017

Hij is “heel keurig en positief” door zijn tegenstanders onthaald, zegt Thierry Baudet. De lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD), de politieke partij die met twee zetels in de Tweede Kamer komt, mocht zich donderdag voor het eerst als fractievoorzitter in Den Haag melden.

Baudet zette zich tijdens zijn campagne flink af tegen ‘het partijkartel’, zoals hij de gevestigde partijen noemt. Van aversie vanuit het establishment was echter geen sprake, zegt de controversiële politicus een dag later op zijn tijdelijke werkkamer op het Binnenhof. ‘De sfeer is onderling prima. Elkaar op inhoud bestrijden is nodig, maar we moeten wel een normale manier met elkaar blijven omgaan.’

Vanuit het niets pakt Forum voor Democratie twee zetels, zonder veel aandacht van kranten en televisieprogramma’s. Hoe verklaart u het succes van de campagne?

‘Op de sociale media doen we het waanzinnig goed, zowel qua likes op onze Facebookpagina als qua interactie met onze achterban. De gevestigde partijen voeren voornamelijk campagne via de traditionele media. Wij merkten gauw: fuck, daar komen we nooit tussen. Daarom zijn we ons gaan specialiseren op het voeren van een online campagne. Het was van de nood een deugd maken.’…

verderlezen>>
volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.