Beschouwing NPO Journaal donderdag 09-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van donderdag 09 maart met nog 6 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

Het wordt een korte nabeschouwing omdat er zelden zoveel onzin gepresenteerd wordt. Het zijn veelal items om die 25 minuten op te vullen. Wellicht een compensatie van gisteren met die absolute overdosis aan gif die de kijker werd toegebracht…
De opening gaat over de Turken die nog steeds van plan zijn om naar Nederland te trekken voor hun campagne over het referendum aangaande de grondwet en Erdogan. Eerder deze week zag u hoe de Toerks gemeenschap in Duitsland getracht had de zaak te flessen door onder een vals voorwendsel een zalencomplex af te huren. De overheid kreeg er lucht van en dus ging het feestje niet door. Het is echt een islamitische manier van doen om Taqiyya te plegen. Zoals die pedoprofeet (waar zij een perfect voorbeeld aan hebben volgens de giftige Koran) ooit volgens Sahih al-Bukhari zei, “Oorlog is misleiding“. Overigens staat in die Koran dat die Allah de beste misleider is… Wilde u het nog over assimilatie of integratie hebben?? Enfin, ditzelfde is nu gebeurd in Hengelo waar de uitbater plots geconfronteerd werd met het feit dat er een minister zou komen spreken, de kopvod op de foto is kennelijk de minister van Familie & Gezin. En dan rechts de minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu, die met veel retoriek de druk aan het opvoeren is zoals de krachttermen hieronder in een compilatie…

En dan belt zo’n Bert Koenders als minister van Buitenlandse Zaken zijn collega op zeggend dat Nederland geen medewerking zal verlenen aan een eventuele komst. Dat is kennelijk het meest verregaande mogelijk. Geen auto met chauffeur, geen begeleiding. Poeh poeh.

Dan hebben we daar Ed Nijpels (ja, die leeft nog) ergens in de baantjescarrousel gevonden die over het klimaat begint en dat dat de komende 10 jaar zo’n 50 miljard gaat kosten. Hoe lang moet die man nog werken? Ach, vult u zelf maar even in, 1 + 1 nietwaar? Natuurlijk is het ook afleiding, het zand dat in de ogen van u als kijker wordt gestrooid om uw aandacht weer af te leiden van waar het werkelijk om draait. Dat komt bij monde van het rechts spectrum en is ook datgene wat de bevolking bezighoudt. De influx en de islamisering met het opengrenzenbeleid. Gelukkig was er ook een realist in de persoon van Jan Roos die alles even in perspectief plaatste. Geheel niet des NPOlicor eigen om dit uit te zenden trouwens… Er worden ook nog een aantal goedmensjes aan het woord gelaten die even een zegje moeten doen, het zijn linkse gekkies van de Future Planet Studies. Het klimaat is sowieso geen hot topic in de verkiezingscampagne van de partijen omdat korte termijn gewin natuurlijk beter scoort bij de kiezer. Nou, dat hele klimaatverhaal voor wat betreft de politieke partijen heb ik voor u even in één plaatje gevangen, u mag het zelf duiden voor wat het waard is.

Opvallend was het rubriekje over de EU waarin, buiten een nieuw gebouw van 300.000.000 eurootjes uit uw zak betaald, ook de vraag zich opwerpt of de EU zelf een reformatie moet ondergaan. Daar komen ze zelf ineens ook achter, het immer verder wegzakkende draagvlak onder de burgers van de lidstaten verdampt zo langzamerhand geheel. Een koppeling wordt gemaakt naar onze politici met de verkiezingscampagne. Ja, dan plots snapt de EU (of ze doen of ze het snappen)dat er iets moet gebeuren dus komen dit soort geluiden naar buiten. Ze willen niet dat het “populistische gedachtegoed” in lidstaat Nederland gaat winnen met de eerste verkiezingen in een Europese lidstaat op korte termijn. Bij een door Brussel niet gewenste uitslag kan dat dan zomaar ook overslaan naar Frankrijk en Duitsland waar op korte termijn ook verkliezingen aan de orde zijn. Spinning spinning spinning… en oh ja, die Donald Tusk is wederom verkozen (niet door u of mij) tot voorzitter. Zijn eigen thuisland Polen steunt als enige dit voorstel niet!

Zelfs in het door de NPOlicor geïnitieerde propagandistische campagneblog is het dit keer slappe hap. We zien jongetje Peggold als file-melder (hoe leuk) en Geert Wilders heeft 2 nieuwe katjes bij het asiel gehaald waaraan een eerder gepland bezoek was ge-cancelled vanwege dreiging van AFA-tuig. Laatste grappige vermelding was het presenteren van WNL door Geert Wilders waarin hij een aankondiging deed over het LINKSE NPO journaal. Terugkerend naar de N(O)SB-mebrouw trok ze een wel heel vreemde tronie, she was not amused… ps. Voor u heb ik haar hoofd verwisseld in het plaatje zoals aan de achtergrond te zien is… Wat keek ze ZUUR.

Onderaan staan wederom de categorie 7 blablabla_WatEenGelul items. Deze overige onderwerpen van deze categorie 7 opvul-itempjes, zijn mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

Zo, hopelijk heeft weerman Marco toch nog iets interessants in petto…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.