Beschouwing NPO Journaal dinsdag 21-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van dinsdag 21 februari met nog 22 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb21

Vanavond in het NPOlicor achtuur journaal werd het op een aantal kleinigheidjes na best keurig gebracht, ja dat mag ook gezegd. Borstklopperij van d666 in het eerste item over de regulering door de overheid van de weetkweek in Nederland. Wanneer er toezicht komt op die teelt, dan kan ik u nu al vertellen dat de prijzen omhoog schieten want dan zit daar ook de belasting tussen hè, schraap schraap. Het tweede item ging over de AOW leeftijd die door partij 50+ teruggebracht wordt naar 65. Henk Krol werd daarop bevraagd want alle partijen schoten hem lek op de financiële onderbouwing, deze gevolgen komen bij diezelfde ouderen terecht… Politiek verslaggever Ron Freser had het over “alle ballen op Krol” en dat bleek ook uit de reacties van diverse partijleiders die Krol op zijn “ding” fileerden, eigenlijk was de boodschap natuurlijk; “Stem op ons.”

idf-soldier-shoots-palestinianDe NPOlicor afkeur was wel heel erg doorzichtig bij de veroordeling tot anderhalf jaar cel voor de Israelische IDF sergeant die eerder een Palestijnse terrorist doodschoot die op de grond lag. Het gebeuren van die schietpartij werd wederom vol in beeld gebracht met nadien de treurige vader van de doodgeschoten Palestijn.

Het doodgaan als martelaar in de islamitische jihad is het hoogst haalbare voor een moslim en zeker ook voor HAMAS strijders die voortdurend jihadistische acties uitvoeren waarop Israël in ieder geval adequater reageert dan de halfzachte watjes die het in Europa dat aangaande voor het zeggen hebben. Kinderen van die Palestijnen wordt overigens de haat jegens Israël met de paplepel ingegoten. Dit alles zal nimmer aan bod komen bij NPO…

Onze defensie loopt leeg, een derde van de jongeren is naarstig op zoek naar een beter alternatief, ze moeten zich al geruime tijd behelpen met ouwe zooi en bij het schieten “pang pang” roepen. De 900 miljoen die het defensieapparaat ingepompt is, is niet waarneembaar maar Hennis werkt aan het vertrouwen…UGH

Feitelijk is bij het laatste grote interessante punt de onderliggende boodschap wel erg aanwezig; “Stem niet op partijen die de EU uit willen.” Dit item over de acties  te nemen om te komen tot de daadwerkelijke uittreding uit de EU van het VK wordt wel heel erg uit geëtaleerd. Een waar schrikbeeld wordt neergezet met diverse voorbeelden van bedrijfsmatige obstakels die zich voor gaan doen. Een beetje doemscenario wanneer gesteld wordt dat twee jaar eigenlijk veel te kort is voor de afwikkeling met het VK.

En Willemijn verschijnt weer…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s