Guardian: Trump Drives Anti-Sharia Efforts Nationwide

Ed Pilkington klaagt bij de Guardian dat wetgeving in meerdere staten wordt gepusht om de praktijk van islamitische religieuze wetgeving in Amerikaanse rechtbanken te verbieden:

De anti-sharia-wetgeving verspreidt zich in staatswetten in de VS, omdat de vijandige houding van Donald Trump ten opzichte van moslims de rechts islamafoben lijkt te versterken.

In 2017 zijn er 23 nieuwe wetsvoorstellen geïntroduceerd in 18 staten die proberen de praktijk van islamitische religieuze wetgeving, of sharia, te verbieden in Amerikaanse rechtbanken. De uitbarsting van nieuwe wetsvoorstellen brengt het totale aantal van dergelijke wetgevende inspanningen sinds 2010 op 217 in 43 staten, volgens het Haas-instituut op UC Berkeley, die toezicht houdt op de anti-sharia-beweging.

De meeste recente wetsvoorstellen zijn voorzichtig om niet openlijk naar de sharia of de islam te verwijzen, omdat dit zou betekenen dat de wetgeving wordt blootgesteld aan het toezicht van federale rechtbanken op grond van religieuze discriminatie. In plaats daarvan praten ze over “buitenlandse wetten” die in Amerikaanse jurisdictie worden verboden…

Read the rest of the story at the Guardian.

Ed Pilkington complains at the Guardian that legislation is being pushed in multiple states to prohibit the practice of Islamic religious law in US courts:

Anti-sharia legislation is spreading in state legislatures across the US, as Donald Trump’s hostile stance towards Muslims appears to be emboldening rightwing Islamaphobes.

In 2017 there were 23 new bills introduced in 18 states attempting to prohibit the practice of Islamic religious law, or sharia, in US courts. The rash of new bills brings the total number of such legislative efforts since 2010 to 217 in 43 states, according to the Haas Institute at UC Berkeley which monitors the anti-sharia movement.

Most of the recent bills are careful not to refer overtly to sharia or Islam, as to do so would be to expose the legislation to the scrutiny of federal courts on grounds of religious discrimination. Instead, they talk of “foreign laws” being banned in US jurisdictions…

Pakistani

source>>
breitbart
Also published on Fenixx.org


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.