Wereldwijde maatregelen tegen kerstaanslag IS

In San Francisco was de FBI er tijdig bij maar wereldwijd zijn veiligheidsdiensten extra alert voor door Islamitische Staat (IS) geïnspireerde aanslagen tijdens de kerstdagen. Kerkdiensten zullen op veel plekken plaatsvinden onder toezicht van extra bewakers en camera’s.

IS heeft in het wilde weg gedreigd met terreur tijdens de komende kerstdagen. Onder meer dat ‘Berlijn zal branden’. Op een propagandafoto stond een terrorist van de organisatie voor de Brandenburger Tor. In een andere kerstboodschap die via de app Telegram is verstuurd staat de sinistere tekst: ‘verwacht ons in New York’. Bizar genoeg wordt dat geïllustreerd met een afbeelding van de kathedraal van Washington, uit een andere stad dus. In beide steden wordt de dreiging serieus genomen door de politie.

Een Amerikaanse veiligheidsexpert zegt in het blad Newsweek dat IS al lang niet meer in staat is commando’s rond de wereld te sturen voor dit soort aanslagen. Wel hoopt de organisatie dat geradicaliseerde geesten in de Verenigde Staten de dreigementen in naam van IS willen uitvoeren. “Valselijk overdrijven ze zo waar de organisatie zelf toe in staat is”, aldus expert Harrison Akins.

Extra patrouilles in Manchester, Birmingham en Londen. Hoede

Ook in diverse moslimlanden zijn de autoriteiten de komende dagen zeer op hun hoede…

leesverder>>
hln


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.