Docent stopt columns na ophef; maandelijkse rubriek ‘islamofoob en seksistisch’

Onder druk van studenten stopt docent Herre Faber na vijf jaar met zijn columns in het online studentenblad van de Haagse Hogeschool. De studenten noemen zijn uitlatingen in de maandelijkse rubriek ‘islamofoob en seksistisch’ en eisen via een petitie dat het college van bestuur er openlijk afstand van neemt.

Docent Herre Faber stopt met zijn columns na ophef over vermeende ‘islamofobe’ uitlatingen.In de gewraakte column roept de docent bewegingstechnologie moslimmannen op zich uit te spreken tegen seksuele intimidatie binnen de islam. ‘Vrouwen vanaf kleuterleeftijd indoctrineren met het idee dat ze hoofddoeken en boerka’s moeten dragen, omdat ze anders hoeren zijn en erom vragen verkracht te worden, is niet sjiek. Het geïnstitutionaliseerd slaan van ongehoorzame vrouwen die seks weigeren. Niet zo fijn’, schrijft hij.

Moslims worden hier over één kam geschoren, vinden de studenten. ,,Kun je je voorstellen hoe het is om als studente met hoofddoek les van een man te hebben, die denkt dat jij wordt onderdrukt?’’ zegt een van de initiatiefnemers. De vrouw wil anoniem blijven uit angst voor het kelderen van haar cijfers. Ze stelde de petitie op samen met een groep studenten uit de Gender Think & Do Thank van de hogeschool…

leesverder>>
ad

En dit zijn dan de SJW’s…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.