Mislukt Kamerlid gaat los op VVD (met interview)

Den Haag – Binnen de VVD is afgelopen jaren sprake geweest van een ’gigantische angstcultuur’. Dat zegt voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes, die in een boek over haar tijd als volksvertegenwoordiger de vuile was buiten hangt.

De voormalige parlementariër beweert onder meer dat VVD-collega’s na een paar borreltjes „teut” in de plenaire zaal kwamen stemmen en hekelt de baantjescarrousel in haar partij. Ze beweert dat Kamerleden banen kregen aangeboden om ze rustig te houden. Zelf werd ze…

/Kadaverdiscipline kenmerkte de Kamerfractie, waar alles, ook de inhoud, ondergeschikt was aan de macht, betoogt Berckmoes. Gewone Kamerleden kregen geen enkele ruimte van fractieleider Zijlstra en de afdeling voorlichting. Ze waren slechts ’stemvee’ in dienst van…

leesverder>>
telegraaf


Welingelichte kringen beschrijft ’t volgende…

…Kamerleden die teut in de zaal zitten om te stemmen. Burgemeestersbaantjes die in het vooruitzicht worden gesteld om verzet te smoren. Een fractie die louter dient als klapvee voor de leider. Een ex-kamerlid van de VVD, Ybeltje Berckmoes, beschrijft in een rancuneus boekje hoe het werkelijk toegaat in de VVD-fractie. Het is een onprettig beeld van een groep mensen die bezig is met zichzelf en niet met het land…

…Ybeltje doodde de tijd met Netflix. „Wachten, wachten, wachten. Tot de bel ging. Die ging dan een minuut lang. Dan had je nog precies vijf minuten om de Kamer te halen om te stemmen. Sommige Kamerleden waren dan met een drankje te veel op in slaap gevallen en moesten worden gewekt…

leesverder>>

Gerelateerd; trouw>> tpo>> GeertWilders>> UitHaarBoek>> geenstijl>> dds>>

En ’n interview… (telegraaf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.